home

Gerinctorna & Jóga

Gerinctorna & JógaDinamikus jóga:

A dinamikus jóga modern mozgásrendszer, amely az anatómiai alapokra épülő gyakorlatsorokkal, ezek precíz, egymásutáni kivitelezésével a test és a lélek épségének fenntartására irányul. A klasszikus jógánál élénkebb, dinamikusabb, fő célja a gerinc átmozgatása, karbantartása.
A klasszikus jóga gyakorlatait, a gerintorna elemeivel összefűzve, felhasználva, gyakorlatsorrá alakítva építi fel a folyamatos jelleget. A precízen, lassan meditative zenére végzett gyakorlartok alatt hamar elfelejthetjük mindennapi gondjainkat az óra végére szinte újjászületünk, testünk energiaáramlása újból szabaddá válik.

Gerinctorna:

A gerinctorna segít a gerinc épségének fenntartásában, nemcsak a gerincproblémák kezelésének, hanem megelőzésének is fontos eszköze. Amikor gerinc melletti izmainkat megnyújtjuk nemcsak a porckorongok jutnak oxigénhez, hanem az itt futó idegszálak is felszabadulhatnak. A torna alapja a megfelelő bemelegítés, nyújtás, erősítés és lazítás. Célja a gerinc tökéletes átmozgatása, helyes testtartás kialakítása, mobilizáció, a gerinc működését befolyásoló izmok erősítése, nyújtása. A rendszeres gerinctorna hatására testtartásunk javul, megszűnhetnek az ülő életmód, illetve egyoldalú fizikai terhelés miatt kialakult bántalmak.