home

Gyógytorna

Gyógytorna

A gyógytorna szó hallatán leginkább a műtét vagy sérülés utáni rehabilitáció jut eszünke. Ugyanakkor tágabb értelemben  nézve gyógyító céllal alkalmazott mozgás, amely preventív jelleggel is bír. Fő feladata a mozgásszervi működészavar helyreállítása mellett azok kialakulásának megelőzése is. A torna alatt a kezelő személyreszabottan, korrigált helyzetben a megfelelő izmok erősítésével, a megfelelő izmok nyújtásával, az optimális mozgástartomány elérésével  és a szükséges technikák használatával csökkentik a már meglévő panaszokat. Hatására a mindennapi mozgás könnyebb, harmonikusabb, szabadabb lesz és szervezetünk terhelhetősége nő.

McKenzie módszer

shutterstock 13443412A Mckenzie módszer Robin Mckenzie újzélandi gyógytornász nevéhez fűződik, aki egy aktív mozgásterápiára épülő rendszert dolgozott ki, amely fontosnak tartja a paciens által önmagában otthon végezhető gyakorlatokat. Ezekkel a gyakorlatokkal a paciens saját maga képes fájdalmát csillapítani, befolyásolni.

A kezelés során fontos szempont a kiújuló fájdalmak megelőzése.

A terapeuta az első alkalommal elvégzett mozgássszervi vizsgálat alapján, személyre szóló, egyéni kezelési tervet állít fel, figyelve a torna, a mozdulatok fájdalomra gyakorolt hatását. Így a paciensek a könnyen elsajátítható gyakorlatok révén aktív résztvevőikké válnak gyógyulásuknak.

Kinesio tape

Dr.Kenzo Kaze japán kiropraktőr és kineziológus fejlesztette ki. Találmánya egy csúcsminőségű pamutanyag amely vastagságát, súlyát tekintve olyan mint a bőr, hátoldalán 100% os akril ragasztóréteggel bevonva. A tapasz lelke a hullámszerű akril borítás, amelyet a test melege aktivál és fontos mechanikai funkciókat helyettesíthet. A kezelésbe semilyen kémiai anyag nem kerül bevonásba.

Hatékonysága a felhelyezésből és a mozgásból fakad, hatását mindaddig kifejti amíg a bőrön van. A különböző ragasztási technikák segítségével tehermentesítő, erősítő, korrigáló hatást lehet elérni vele.

Felhasználási területét tekintve igen széles körben alkalmazható, hatásos a sportsérülések,ortopédiai problémák,tenisz-, golfkönyök, csukló kéz gyógyításában, izom-izületi fájdalmak esetén, visszatérő térdfájdalmak kezelésében, Derék és háti panaszok, fájdalmak enyhítésében.

Ezen tapaszok rendkívül rugalmasak, légáteresztőek és vízállóak, ezért felhelyezés után bátran lehet vele fürdeni és sportolni is. Akár 5-7 napig is fennmaradhat.

Fittball tréning

shutterstock 14065963Gerincünk a megfelelő tartórendszer, törzsizomzat nélkül, főleg a hosszú ideig tartó egyenetlen terhelés miatt fokozatos leépülésnek van kitéve. A fit-ball óriáslabda, amelyen gyakorlatozva kreatív, színes és közben nagyon hatékony edzést tudunk szervezetünknek összeállítani. Számos előnye van, hiszen a fit-ballon végzett gyakorlatok kímélik izületeinket, a porckorongok keringése a sokszorosára javul a labdán való rugózás során, így nagyban csökkenthető a gerincsérv kialakulásának a kockázata, megelőzhető vele a csontritkulás, a fit-ball használatával teljes mozgáspályán eddzhetjük mély hát- és hasizmainakat, hatékony a cellulitisz kezelésében és igen változatos és vidám testmozgásban, felüdülésben lesz részünk.