home

Manuálterápia

ManuálterápiaA manuális terápia a támasztó- mozgató rendszer gyógyításának egyik legősibb, természetes formája.

A manuálterápiás vizsgálat alatt ok- okozati összefüggéseket keresve állítjuk fel a pontos diagnózist, célunk a problémát kiváltó okot diagnosztizálni, megszüntetni, ezzel pedig a helyes funkciót szépen folyamatosan visszaállítani.

Középpontjában a hollisztikus szemlélet áll, vagyis egy struktúra megváltozása hatással lehet más testrészekre, szövetekre is ezért egészben szemléljük az egész testet. Ezen változások kialakulhatnak bármilyen sérülés hatására, de akár hosszan tartó egyenetlen rossz terhelés eredményeként is. A mindennapokban szinte lehetetlen minden egyes mozdulatunkra odafigyelni így ez hosszú távon több blokkot, úgynevezett blokkolódást is okozhat a szevezetben.

Ezen struktúrális változások jelentkezhetnek hypermobilitásként, az izmok tónusának zavaraként és izületi blokk formájában is. A manuálterápiás kezelés hatására az izületi blokkok fokozatos oldásával a fiziológiás működés visszaállításával helyreállító mechanizmus indul el a szervezeten belül. A környező lágyrészek figyelembe vételével, a megfelelő technikák alkalmazásával törekszünk arra hogy visszaállítsuk az egyensúlyt és ezzel megteremtsük a lehetőséget arra hogy újra mozgékonynak, energikusnak és egészségesnek érezhessük testünket.

A manuálterápia legalább annyira bonyolult és összetett mint amennyire az emberi szervezet tökéletesen fel van építve.